perjantai 8. heinäkuuta 2011

The chance of a lifetime, how does it feel to be alive? / Leeches - In Flames

Tällä kertaa esittelyn alle otan varmaan jokaiselle tutun bändin, In Flamesin, mutta jota harva kuitenkaan on kuunnellut ihan tosissaan, tai mistäs minä tiedän. Itse tutustuin bändiin kunnolla muutama viikko takaperin, kaverin pyynnöstä. Yllätyin positiivisesti!

Kuva Kaaoszinen sivuilta.

In Flames on ruotsalainen bändi, sarjassamme Göteborg metalin kehittäjiä. Bändi on perustettu vuonna 1993, kun Ceremonial Oathin basisti Jesper Strömblad halusi tehdä erilaista ja uudenlaista musiikkia. Nykyään In Flamesin musiikkityyli on melodisen death metalin ja vaihtoehtometalin välissä, mutta myös ihan perinteisen heavyn vaikutteita on kuultavissa.

-09 kuuntelin itse melkoisesti death metal -bändejä, mutta nyt alkaa taas tämä pieni peikko sydämessä nostaa päätään. Folkin ja industrialin ohella tällä hetkellä iskee myös juuri tämä aikoinani rakastamani melodinen death, ehkäpä juuri siksi aika oli hyvin antoisa In Flamesiin tutustumiseeen. Tuotantoon en kuitenkaan ole ihan hirveästi kerennyt perehtyä, reilun viikon konetauon takia, mutta ne biisit, joita olen kuunnellut (lue jumittanut) ovat toimineet ihan sairaan hyvin.

Ensimmäinen biisi, johon tutustuin sattui olemaan aika tunnettu Cloud Connected, mutta biisi toimi silti äärettömän hyvin. Tsekatkaa vaikka!



Toinen ehdottomasti tutustumisen arvoinen biisi on Crawl Through Knives. Yritin saada tähän suoraa linkkiä tai edes jotain, mutta ei. Youtube lagitti koko netin. Jos kiinnostaa tutustua bändin maailmaan enemmän, niin kannattaa tsekata!

Bändin örinä- ja puhtaat vokaalit yhdistettyinä muuten toimivaan musiikkiin tietävät kyllä mun rakkautta. Toivottavasti joku muukin tykästyy tähän. Lähiaikoina voisin tehdä muitakin postauksia uusista bändistä, tai no ainakin sellaisista joihin tutustuin itse kunnolla vasta hetki sitten. Listalla voisi olla mm. Tiamat,  miltäs kuullostaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen