lauantai 6. elokuuta 2011

Whatever you say to me - I already know. / House of Sleep - Amorphis

Mun piti kirjoitella nyt mökillä ollessani teille postausta Qstockista, mutta onnistuin hävittämään postauksen kuvat ja kamerakaan ei täällä ole mukana, sillä kuvat ovat kotona toisella koneella. Jotta peittelisin sitä, että postausaiheet ovat olleet varsin vähissä lähiaikoina, kirjoittelen teille taas vaihteeksi gallubbia. Mä oon kyllä hengissä edelleen, mutta reissut ja työt ja kavereiden läksiäiset ja niitä seuraavat tuparit vievät aika hyvin mehut ja tylsät koti-illat. Viimeisten uupuminen ei tosin haittaa. Asiaan.

1. Aloitetaan... mikä nyt soi?
Amorphiksen Sky Is Mine.


2. Viimeisin musiikkiin liittyvä ostoksesi? (CD-levy, soitin, keikkalippu tms)

Taitaa olla ihan halppiskuulokkeet mp3:sta ajatellen, koska paremmat reistaili viimesimmällä junamatkalla nii oli sitten pakko hakea edes perushalppiskuulokkeet tilalle, jos ne paremmat pettää lopullisesti. Tuhoan muutenkin kuulokkeet parissa kuukaudessa, harmittaa ostaa kalliita ja hyviä kuulokkeita ku ne kestää joka tapauksessa pari-kolme kuukautta, mutta mieluumin kuuntelen kitarat ja laulut ilman säröääniä.


3. Kuinka paljon kuuntelet musiikkia?
Useita tunteja päivässä. Tällä viikolla tosin on ollu kiireitä leirin ja kavereiden näkemisen merkeissä, joten kunnon musajumitusillat on jääny vähemmälle, mutta eiköhän sekin asia taas tänään korjaudu.. ;)


4. Mistä pääasiassa kuuntelet musiikkia? (koneelta, radiosta, CD-levyltä...)
Tietokonneelta usseimmiten, kesällä myös toisinaan yöllä CD:ltä ukkosten pelossa ja varsinkin ihan hiljaisena taustamusana yöllä toimii levyt parhaiten. Reissuilla mp3 on ehkäpä se tärkein matkakumppani.


5. Mitä ohjelmaa käytät musiikinkuunteluun koneella?
Windows Media Playerillä kuuntelen omat musat, Spotifystä taasen sitten tutustutaan uusiin bändeihin.

6. Kuunteletko radiota ja mikä on suosikkiradiokanavasi?
Harvemmin tulee kuunneltua, mutta autossa ylleensä soi SuomiPoppi tai YleX, koska Rockilta tullee yleensä aina huonoa musaa ku kuuntelisin sitä.


7. Millaista musiikkia pääasiassa kuuntelet? Suositko jotain tiettyä musiikkityyliä vai oletko kenties kaikkiruokainen musiikin suhteen?
Musamaku painottuu hyvin paljon metallipuolelle, mutta myös joitain poppibändejä pyörii mukana ja toisinaan yksittäisiä biisejä niin räppiä kuin rockkiakin. Ylleensä jälkimmäisiin tyyleihin liittyy tosi paljon muistot. En kuuntele kuitenkaan musiikkia "koska pitäisi", vaan jos musa sattuu toimimaan mulle, niin sitten se on hyvää, eikä sitä tarvitse mitenkään hävetä. Voisin kuunnella metallin ohessa oikeastaan kaikkea muuta paitsi tosissani räppiä, se yhtälö kuitenkin särähtää varsin pahasti korvaani.

8. Minkälaista musiikkia et voi kerta kaikkiaan sietää?
Tää on aika vaikea. En voi sietää todella ärsyttäviä biisejä, just jotain miksauksia joissa toistetaan yhtä ja samaa lausetta, varsinkin jos remixin äänenlaatu ja tekijäntaidot ovat jotakin nollan luokkaa. Kertakaikkiaan en voi sietää ehkäpä metallin puolelta muutamia thrash-bändejä, ehkä sietää on väärä sana, mutta jos joutuisin koko illan kuuntelemaan kyseistä musiikkia niin pää räjähtäisi. Myös ulkomaalaisen räpin ja monien NRJ-hittien kuunteleminen vaatii melkoista skarppausta.


9. Ensimmäinen suosikkibändisi- ja/tai artistisi?
Joskus nelosluokalla kuvioihin tuli Avril Lavigne, josta tykkäsin pari-kolme vuotta tosissani ja edelleenkin tahtoisin naisen nähdä livenä ja lähden kyllä seuraavalle Suomen keikalle.


10. Nimeä kolme suosikkilaulajaasi.
Tarja Turunen on ehdoton suosikki, mutta olen tykästynyt muutamien viime viikkojen aikana Tomi Joutsenenkin ääneen. Myös Dani Filth ansaitsee paikkansa tässä listassa.


11. Laulaja, jonka ääntä et voi sietää?
Lauri Tähkä. Ei ei ja ei.


12. Käytkö keikoilla tai musiikkifestareilla? Viimeisin keikka- tai festarikäyntisi?
Yritys on kova. Viimeksi keikalla olin kattomassa Sonata Arcticaa keväällä Teatrialla ja festareilla taasen tasan viikko sitten Qstockissa.


13. Onko sinulla ja vanhemmillasi kenties yhteistä suosikkiartistia- tai bändiä? Minkälaista musiikkia he ylipäätänsä kuuntelevat ja mitä mieltä olet heidän musiikkimaustaan?
Ei meillä juurikaan ole. Äiti tykkää jonkin verran mm. Stellasta ja Nightwishstä, mutta iskän kanssa meillä ei mene yksiin ollenkaan. Oikeastaan vanhempani eivät kuuntele juurikaan musiikkia, SuomiPoppia autossa, mutta eipä juuri muuten.

14. Soitatko itse/laulatko? Jos soitat niin mitä?
Soittelen omaksi ilokseni koskettimia kotona, koskaan en kuitenkaan ole tunneilla käynyt. Välillä myös erinäisissä jutuissa joutuu tai tilanteesta riippuen pääsee säestämään jotakin. Pianoa tai flyygeliä on aivan pakko päästä hiplamaan, jos sellaisen jossakin näkee, mutta en ole tosiaankaan mikään erityisen hyvä soittaja. Lauluääntä en omista sitäkään vertaa.

15. Mikä on ollut mieleenpainuvin keikka-/festarikokemuksesi?
Hyvässä vai pahassa? Pahassa ehkäpä tämä viimeisin Qstockin reissu, joka ei mennytkään ihan niinkuin sen piti, vaikka bändit vetivätkin erittäin hyviä settejä. Paras taasen.. Myötätuulirock 2011 jäi mieleen mukavana muistona, kuten myös Vauhtiajot 2009.


16. Kuinka pitkään olet harrastanut musiikkia?
Nyt pitää oikeasti rueta laskemaan. Olisinko ollut kolmosluokalla tai nelosluokalla, kun sain ensimmäiset omat kunnon koskettimet. Siitä lähtien soittamisen tasolla ja kutakuinkin samoihin aikoihin myös musiikinkuuntelu alkoi viemään vapaa-ajastani ison osan. Keikat taasen hyppäsivät kuvioihin -08.

17. Mitä musiikki merkitsee sinulle?

Ehkä isointa osaa elämästäni. Olisi vaikea kuvitella päivääkään ilman ajatustakaan musiikista tai ilman päässä pyörivää lyriikan pätkää. Musiikista muistuttaa niin ystävät kuin vanhemmatkin, enkä voisi kuvitella mitä tapahtuisi jos kuuroutuisin, toivottavasti niin ei käy! Musiikki ja sen kautta saadut "luontaisedut" ehhehh on mulle lähes yhtä tärkeitä kuin ilma mitä hengitän, sillä ilman musiikkia ystäväpiirinikin olisi niin paljon pienempi.


18. Onko musiikki sinulle vain harrastus vai ammatti? Vai tähtäätkö ehkä siihen että se jonain päivänä olisi ammatti?
Enemmän elämäntapa. En usko että musiikista tulee mulle koskaan ammattia, mutta hyvin rakas harrastus se silti on.


Semmoista tällä kertaa, kopioikaa muutkin, kiva kuulla teijjän näkemyksiä asioihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen