lauantai 4. helmikuuta 2012

Take me away, bury me in the sand 'cause after all these years I am still the same. / Lost in Despair - Ensiferum

Kuis hurisee? Mulla ainaki paremmin kuin pitkään aikaan. Ajattelin tulla rustailemaan nyt vähän selviteltyjä ajatuksia ja uusia löytöjä - vanhoista tuttavuuksista tosin.

Mulla ei tosiaan oo ollu juuri minkäänlaista inspistä kuunnella muuta kuin paria hullua bändiä tässä viime viikkojen aikana. Ensin mukana oli Stella, Norther ja Blutengel, mutta lopulta olen viimeiset kolme-neljä viikkoa vain Blutengeliä junnannut päivästä toiseen ilman minkäänlaista kyllästymistä. Saksankieliset biisit kolahtaa toki edelleen, enkä varmaan Mera Noire:n lisäksi ole muuta englanninkielistä musaa sitten omasta tahdostani kuunnellutkaan.

Lopulta kuitenkin koin valaistuksen ja päädyin seikkailemaan tutuille ja tummille poluille tallustaessani koulusta kohti erästä kirpputoria ja käteni sattui bleiserin taskussa solmussa olleisiin kuulokkeisiin. Hetken mielijohteesta nappasin kuulokkeet korviin ja surffasin itteni kännykkäni kirjastoon ja jatkoin kuuntelua siitä, mihin joskus kaaauan sitten olin jäänyt, Children of Bodomin Needled 24/7 nimittäin. Kiertelin vaaterekkejä ja myhäilin itsekseni, että jopas tämä kuulostaa hyvältä. Saatoin myös hymähtää eräässä rekissä roikkuneelle bändipaitakopiolle jostakin, jossa ei koskaan ole taidettu kuulla Nightwishiltä nuottiakaan. Ihan hieno paita, eikö?



Vaan mikä meni pieleen?



Kännykkäkamerani VGA-laatu tervehtii teitä iloisesti vilkutellen, vilkutteletteko takasin?

Pläräsin lisää tavaraa ja imin itseeni virtaa tutuista, mutta niin unohdetuista sävelistä kunnes päädyin kuuntelemaan Amorphista ja MyGRAINia. Näillä main olikin aika suunnata iskän kyydillä kotia kohti ja koneelle päästyäni laitoin soimaan The Beginning of Timesin You I Needin muodossa ja sitten Mermaidin ja sitten vaihdoin levyä ja kuuntelin Sampon ja House of Sleepin ja hymy kasvoillani vain kohosi kohoamistaan.

Nyt tuosta herätyksestä alkaa olla muutama päivä ja fiilikset on aika hurjat kuunnellessani Ensiferumia. Siitä on niin kauan, kun oikeasti kuunnellut tätä sen takia, että tekkee mieli oikeasti kuunnella yhtä Suomen parhaista yhtyeistä.

Toki oon kuunnellu kaikkea satunnaista, mitä radiosta on tullu ja Blutengelkin kuitenkin metallin maailmana hyvin uppoaa, mutta raskaat kitarariffit, sanoitukset ja örinämörinät lataa akkuja siihen malliin, että josko tämä mussiikki-innostus tästä pikku hiljaa nostaisi vielä lisää päätänsä. Hittaasti hyvä tulloo!

Tuossa edellisessä postauksessa teidän ehdottelemat postausideat on laitettu korvan taakse ja yritän kiskoa niitä sieltä pois viimeistään siinä vaiheessa, kun tekstitulva tuntuu loppuvan. Niitä saapi toki lisääkin heitellä, jos vaan juolahtaa jotakin mieleen, josta halluisit mun rustailevan. Tähän loppuun lätkäisen tulevien keikkojeni listan, hihkukaapa jos olette samoille mestoille eksymässä. (Ps. en toki luntannut tätä Last FM:stäni..)

18.2. Turmion Kätilöt & 2 Times Terror @ Nuokkari 44, Kuopio
4.3. Nightwish & Poisonblack @ Teatria, Oulu
9.3. Nightwish & Poisonblack @ Paviljonki, Jyväskylä
10.3. Stam1na & Rytmihäiriö @ Lutakko, Jyväskylä
8-9.6. Saaristo Open ?
15.-17.6. Provinssirock ?
3-4.8. Myötätuulirock?

Kesän festarit on kovasti still processing, mutta noissa alkaa olla semmosia bändejä tai muuten vaa tuttu ja hyvä fiilis, että kovasti houkuttelisi. Saaristo Openissa siis suurimmaksi osaksi tuo Within Temptation, mutta epäilen lippujen ja matkojen hinnan nousevan mun kipurajan yläpuolelle ja uskonkin vaihtavani sen johonkin muuhun. Provinssirockiin olisi tarkoitus lähteä vähemmän normaalilla keikkaporukalla, koska tyypit halluu päästä kokemaan festarielämän ja onhan siellä kaiken mualiman Nightwishejä, Amorphiksia ja Slayereitakin.

Myötätuuli, do I even need to explain? Tän vuoden esiintyjät ei kuitenkaan hirmuisen houkuttelevilta näytä, ainakaan viime vuoteen verrattuna, mutta jossei Enskoja muille festareille kiinnitetä käy mun tie mitä luultavimmin Hakunilaan juhlistamaan melkeinpä loman loppua. Kamalaa ajatella noin!

2 kommenttia:

  1. HEP ! turmion kätilöiden lisäksi nuokkarilla esiintyy myös 2 times terror, vaan saas nähdä millä kokoonpanolla tälläkertaa,itsekkin olen sinne raahautumassa silloin kuuntelemaan =)Ja todella paljon pidän tästä sinun blogistasi, kun samanhenkistä musiikkia paljon kuuntelet kuin minäkin =)

    VastaaPoista
  2. No niimpä tosiaan esiintyykin, unohtu ihan kokonaan tosta listasta. Kokoonpano onkin ihan siisti nähdä, epäilen kuitenki että melkosen paljon on Kätsyjen äijiä siinä, mutta en kyllä laittais päätäni pölkylle..

    Kiitoksia kovasti, aion tässä iltapuhteinani plärätä blogisi läpi. Tuleppa nykäsemään hihasta nelinelosella, jos satut tunnistamaan! :)

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen