perjantai 24. helmikuuta 2012

Who tied my hands to the wheel? The Zodiac turns over me! (Come to me) Somewhere there my fate revealed I hear but how will I see? / The Siren - Nightwish

Arvatkaapa mitä! Musta alkaa pikku hiljaaa tuntumaan siltä, että kaksi ja puoli vuotta alkaa liueta mun käsistä. Ei ole enää pitkä aika siihen, kun meikäläisen tajunta räjähtää. Mun piti kovasti teille runoilla noista levyistä, joita oon ostanu. Pitää kuitenkin sanoa, että tähän mennessä kuullun perusteella yksi niistä on melkoinen pettymys. Toivotaan, että levyn alkupuolen biisit eivät vaan oo syystä tai toisesta muhun kolahtaneet ja loppulevy tullee olemaan mahtavuutta.

Tästä syystä oikeastaan koko levynippu on jäänyt vähemmälle kuuntelulle ja soittoaikaa on vienyt tänä aamuna Sentenced, jonka levyn kaivoin levyhyllystäni pölyttymästä ja lykkäsin soittimeen. Pakko sanoa, että The Funeral Album toimii niin paljon paremmin kokonaisena levynä, vaikka onhan sanoitukset toisinaan koomisen masistelua.

Tänään sain kuitenkin tekstarin, joka pisti ajattelemaan tuota juttua, jolla tämän postauksen aloitin. "Ootko sisäistäny et näät ens viikolla yhen aika paskan bändin?". No ai oonko? En todellakaan ole. Jos teille ei uusi Nightwish uppoa, niin ei hätiä. Itse tykkään Imaginaerumista, kuten jossain vaiheessa jo hehkutin, mutta vanha tuotanto on kuitenkin eniten lähellä sydäntäni.

Ajattelinkin leikkiä idealla "Tarja mikkiin" ja väsätä semmosen settilistan, että ilman kyyneliä ei siltä keikalta tämä neiti tallustaisi ulos. Kova tavoite oli pitää setti 'soitettavan' mittaisena, mutta taisi noi pitkät biisit vähän venyttää tätä, mut en kyllä pistäisi reilun parin tunnin settiäkään pahakseni! Tästä lähtee:

Dark Chest of Wonders
Ever Dream
Higher Than Hope
Slaying the Dreamer
Bare Grace Misery
Ocean Soul
Beauty of the Beast
Elvenpath
Lappi I : Erämaajärvi
The Phantom of the Opera
Sacrament of Wilderness
Over the Hills and Far Away
Creek Mary's Blood
Sleeping Sun

Bless the Child
Dead Boy's Poem
Ghost Love Score

Tämähän on täysin toiveajattelua, eikä Tarja ole palaamassa Nightwishiin, enkä minä tahtoisi kuulla edellisen listan kappaleita läheskään kaikkia Aneten esittämänä. Tämmöisen settilistan kuulisin puolestaan mieluusti ensi viikon sunnuntaina:

Dark Chest of Wonders
Taikatalvi
Storytime
End of All Hope
The Crow the Owl the Dove
Cadence of Her Last Breath
For the Heart I Once Had
Deep Silent Complete
Ever Dream
The Escapist
7 Days to the Wolves
Eva
Dead Boy's PoemTurn Loose the Mermaids
Song of Myself

Bless the Child
Meadows of Heaven

Molempiin voisi liittää sen inhokkibiisin, joka aiheuttaa keikalla *hakkaa päätä seinään* -fiiliksen. Sillä ainahan siellä vähintään se kamalin biisi kuuluu olla, nimittäin The Siren. Oikeasti. Se on p-a-s-k-a biisi. paska. PASKA. Ottakaa se setistä pois, jookosta kookosta? Onko joku lukijoista Sirenin suurikin fani? Mä en vaan itse saa siitä mitään irti ja se on muutenkin ihan kummallinen biisi.

Millaisia biisejä teidän toiveseteistä löytyisi, olisko mittään samoja ku meikällä?

4 kommenttia:

  1. Ei saa haukkua The Sirenia! :D Itse tykkään siitä kovinkin. Ei se ehkä NW:n top kymppiin mahtuisi, mutta meikäläiseen tommonen "itämaisuus" -fiilistely (termit hallussa joo, en tiedä, mutta... joku sentapainen) iskee ihan täysillä. Ei livebiisinä tosiaan mikään niin paras, mutta siedettävämpi kuin vaikkapa Wish I Had an Angel joka taas minulle on se päänseinäänhakkaus-biisi :D En vaan tajua miksi sen piti olla vielä DPP-kiertueellakin lopetusbiisinä...

    Sinänsä kyllä turhaa tämäkin valitus, koska tiedän että vaikka keikalla soitettaisiin WIHAA 10 kertaa putkeen, olisin silti ihan fiiliksissä. Siispä setinkään suhteen ei ole mitään ehdottomia toiveita, mutta vanhempaa (AFF-OB-WM) materiaalia kuulisin kyllä mielelläni enemmän, oikeastaan mitä biisejä vaan. Sulla on tossa ihan hyvät luettelot, ja varsinkin jälkimmäisestä listasta esim. Escapist, Eva, Turn Loose the Mermaids ja Song of Myself on sellaisia jotka _erittäin_ mielelläni kuulisin itsekin.

    Tulipas kilometrikommentti, anteeksi. Mutta tosiaan, ensi viikolla, hui.

    VastaaPoista
  2. Hahaha, näkemyseroja vissiin. Mä tykkään Wish I Had an Angelista taas näistä hiteistä eniten. Wishmasterkin on ihan okei. Mut ilman hittejä (paitsi Bless the Childiä!) selvittäisiin ihan hyvin. Kilometrikommentit on tervetulleita anytime, niitä on mukavaa lueskella!

    VastaaPoista
  3. Ei The Sirenia, Nemoa saatika Wish I had an Angelia tai Over the Hills and Far Awayta. Sen sijaan Turn Loose the Mermaids, Song of Myself, Taikatalvi, Meadows of Heaven ja Bless the Child, kyllä kiitos!

    VastaaPoista
  4. Meadows toimisi tommosen keikan lopetuksena, vaikken muuten erityisemmin biisistä tykkäile. Jotenki se tuntuu ehkä liian pitkäksi venytetyltä ja teennäiseltä, mutta tuommoselle keikalle fiilistelybiisi loppuun ni johan kolahtaisi! Turn Loosea oikeesti odotellessa, rakkautta!

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen