sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Each one comprehended and understood. Each one shed a tear, they wept and cried. / Song of the Sage - Amorphis

Kuva Amorphiksen kotisivuilta.

Amorphiksen uusin levy ei ollut ennakkotilauksessa, mutta klikkailen sen tilaukseen kohta hyvillä mielin. Yllätyin todella positiivisesti levystä, kun Spotifyssä sitä kuuntelin. Hienoja biisejä levyltä löytyy useita, kuten vaikkapa toinen raita Mermaid ja sinkkubiisi You I Need. En ole kamalasti vielä levyä kerennyt kuunnella, mutta mm. myös Three Words kuulosti kivalta.

Mermaid toimii kokonaisuudessaan todella hyvin. Vaikka biisi on aika kiipparivetoinen, ei se kuitenkaan silmille sieltä kovin pahasti hypi. Tässä on käytetty mulle toimivan Amorphiksen parhaita puolia ja vähän uuttakin on saatu mukaan. Biisistä löytyy monia eri sävyjä, jotka löyty mulle ehkä liiankin helposti. Olisinko kuunnellut biisin kymmenisen kertaa ja hienoja vivahteita on löytynyt jo nyt. Toivottavasti en onnistu kuluttamaan loppuun..



Yksi levyn yllätyksistä on My Enemy, jonka A-osiot on vedetty örinällä ja kertsit puhtaalla. Kiva että joskus näinkin päin. Biisi vaatii useamman kuuntelun auetakseen, mutta kestänee kuuntelua paremmin kuin osa levyn biiseistä.



Song of the Sage on muodostunut useamman kuuntelukerran jälkeen yhdeksi suosikeistani vähän yllättäen. Jos tykkää raskaammasta Amorphiksesta, biisi on todellakin tutustumisen arvoinen!

Levy on Skyforgeriin verrattuna paljon antoisampi ja kestää varmasti useampia kuunteluita kuin edellinen, jonka minäkin alan olla kuluttanut loppuun vaikken olekaan Amorphista vuosissa hirveästi kuunnellukkaan. Qstockin keikkaa innolla odotellessa! Tekisi mieli bändi jossain muuallakin nähdä, mutta Suomen keikat on kuitenkin aika tiukassa.

Loppuun vielä muutama kirosana. Painin syyskuinen Teatrian keikka on - yllätys yllätys - k18. Lutakon sivuilla ei koko keikasta ollut tietoakaan ja Kuopion Henry's Pub on toki k, mutta Nosturin keikka näyttäisi kuitenkin onneksi olevan sallittu. Saa nähdä onko matka Helsinkiin vähän liikaa, vaikka kovasti tällä hetkellä polttelisikin.

Tämmönen pieni gallubbi loppuun, minne festareille työ lukijat ootte reissaamassa? Olisi kiva nähdä tuttuja ja tuntemattomia ja vaihtaa muutama sana, jos samoille festareille ollaan suuntaamassa.

2 kommenttia:

  1. Tää suuntaa Myötätuulirockiin, Tammerfestiin/ Kotiteollisuus, Ilosaarirockiin ja sit M'era Lunaan Saksaan. Harkinnassa Sauna Open Airin perjantai ja Himoksen torstai.

    VastaaPoista
  2. Listas näyttää melkoisen hyvältä, harmi vaan että etelän juttuja lähes kaikki. Myötätuuleen oon kyllä itsekin perjantaille ja sunnuntaille tulossa, joten olis kiva tavata siellä, mutta muuten ei taideta vaikuttaa samalla suunnalla.

    Qstock ja Satama Open Air kuuluu varmasti omaan listaani, mutta tekis kyllä mieli joku vielä liittää siihen.. Eiköhän sitä kesällä joku pakollinen vielä ilmaannu. :D

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen