torstai 9. kesäkuuta 2011

We came with nothing and with nothing we'll leave. / Season of the Reaper - Pain

Eilen tulin vasta illalla kaverilta aikomuksena rueta melkeen heti nukkumaan. Äiti muistutti postilaatikkoon napsahtaneesta lupaavasta paketista, joten eihän se nukkumaanmeno ihan onnistunut. Paketista kuoriutui You Only Live Twice - Painin uusin.


Kuva

Levy on aika lyhkänen ja oon ihan tyytyväinen, että tilasin bonus-cd-version. Biiseissä on jotain uutta verrattuna vanhaan Painiin, mutta myös tutulla linjalla on jatkettu. Ensimmäinen biisi, Let Me Out on ihan toimiva ralli, mutta jäänee vähäisemmälle soitolle. Nopea, mutta ihan mielenkiintoisen kuuloinen biisi. Alun jälkeiset rytmit ovat NIIN sitä ominaista Painia. Biisissä Peterin laulut yllättävät ainakin minut positiivisesti!

Myös kakkonen, Fear the Demons vaatii useamman kuuntelukerran, mutta biisi alkaa kuulostaa yhä paremmalta. Tässä on huomattavissa Peterin lupaamaa raskautta. Kolmas The Great Pretender on yksi levyn kultakimpaleista. Vaikka biisi on single, se on ainakin mun mielestä tosi toimiva ja kivan kuuloinen biisi. Toiminee livenä myös mahtavasti!




Huvittava yhtälö on TGP:n ja Nothing Remains the Samen Save Me:llä. Save Me:ssä n. 2.13 on ihan samanlainen taustatsydeemi ku TGP:ssä. Sattumaa - epäilen että vahinko, mutta vähän typerä olo tuli. Kuinkahan paljon näissä loppujen lopuksi pyöriikään samoja nauhoja.

Levyn nimikkobiisi You Only Live Twice tullee kulutettua puhki. Erilaisempi rytmi alussa ja kuvitelma biisistä keikan aika lopussa saa aikaan hienot pilvilinnat, jotka kuitenkin laulun alkaminen vähäsen tuhoaa. Biisi on toimiva ja ainakin erilainen kuin edellinen, nopeampi The Great Pretender.



Dirty Woman.. Eh. En tiedä mikä tässä tökkii, mutta tökkii kuitenkin. Livenä toimivaa ja hyvä jatkumo mm. Monkey Businessille, mutta ei tämä säväytä. Seuraava We Want More häviää muiden varjoon, enkä oo oikeen mielipidettä saanu muodostettua.

Mutta seuraava, Leave Me Alone, bongahti esiin ja kiilasi levyn kärkikastiin jo ensimmäisellä kuuntelulla. Tässä on paljon tätä mun ylistämää Erilaista Painia. Tässä on kyllä melkeen levyn paras biisi kyseessä, jonka tahtoisin ehdottomasti kuulla livenä - vaikkei varmaankaan tätä tulla koskaan soittamaan. Kertsi "Why, why won't you leave me alone? It drives me insane. Why, why won't you just let me go? Stay out of my way!" on angsti-illan ehdoton jumitus.

Monster on myös jäänyt vähän muiden varjoon. Monsterissa on huomattavissa kyllä thrashvaikutteita enemmän kuin muissa biiseissä. Tässä biisissä on just tää Painin huonompi puoli, perussekavaamössöä, ei mitään säväyttävää. Monilla Painin levyillä on mun mielestä ollut täytebiisejä ja lisäisin tämän siihen luetteloon..

Viimeinen biisi, Season of the Reaper, vähän pöperöä tämäkin. Harmittaa, miksi tämmöisiä biisejä pitää laittaa levylle. Ehkä erilainen miksaus olisi tehnyt terää. Haha, lopun samantyylinen soittelu ku You Only Live Twicessä kokoaa levyn kivasti yhteen näin btw.


Kuva

Bonus CD aiheuttaa huvittuneisuutta ainakin täällä päässä. Monet miksaukset on kyllä melko läppiä ja varsinkin Mr. Raaka Peen kanssa tehty Dirty Woman niin huhhuh.. Samaan sarjaan kuuluu Great Pretenderin Millbou and Peka P Remix. Levylle mahtumaton bonus-cd:llä oleva Crawling thru Bitterness on ihan toimiva ralli ja olisinkin itse vaihtanut jonkun edellä mainitun huonomman biisin siihen.

Olisin kovasti halunnut laittaa nuita hehkuttamiani ja ehkäpä vähän haukkumiani biisejä tähän, mutta eihän niitä kukaan ollut Youtubeen ladannut, hyvä me, ihmiset voi ostaa ne levyt ihan itse! Tuossa ylempänä kuitenkin levyn musiikkivideobiisit.

Summa summarum: Levy on kokonaisuudessaan ihan toimiva. Ei tämän vuoden paras tai muutenkaan Painin paras, mutta pakko sanoa, että pelkäsin pahempaa. Kansitaiteet ovat älyhienot ja biisien sanotuksissa sanoma kulkee mun mielestä upeasti mukana ja kansitaiteet täydentävät hyvin levyn sanomaa. Paras puoli levyssä onkin juuri sanoitukset ja taide. Vaikkakin tuntuu että tää on melkoisen negatiivinen arvostelu, niin en yhtään kadu levyn ostamista. Useat näistä biiseistä on luultavasti hitaasti avautuvia ja muutenkin aikaa vaativia, monet varmaan toimii sitten paremmin.

Piirtelin aikani kuluksi pari iltaa taaksepäin Painin innoittamana.



Live Fast, Die Young on muuten kuuntelemisen arvoinen biisi, tsekatkaahan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen