sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

There it was; revealed enigma of freedom, unclosing an unseen door . / Inis Mona - Eluveitie

Tällä kertaa esittelyvuoroon pääsee bändi, johon tutustuminen on roikkunut kuukausien ajan. Onneksi otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja iskin bändin nimen Spotifyyn ja siitä sitä lähdettiin syöksymään sveitsiläisen Eluveitien maailmaan.


Bändi on perustettu vuonna 2002 Sveitsin Winterthurissa ja musiikkityyli on jotakin folkmetalin ja melodisen death metalin välimaastossa. Muihin samantyylisiin bändeihin verrattaessa bändin vetonaula on jo kuolleen gallin kieliset sanoitukset. Osa biiseistä on englanniksi, mutta myös historian havinaa on monissa biiseissä kielen ja sanoitusten muodossa.


Säkkipilli ja muut perinteiset soittimet toimivat mun mielestä biiseissä todella hyvin kitaroiden sun muiden perusmetallisoittimien ohella. Folkin maailmaan eksyttyäni, ei sieltä ole ollut paluuta ja tällaiset bändit saavat yhä uudelleen ymmärtämään miksi tämä toimii. Eluveitien voi tänä kesänä nähdä Nummirockissa ja itse suuntaisin sinne, jossei festari sattuisi olemaan juhannuksena, harmi sinällään.

Mun kiinnostus historiaa ja varsinkin Skandinavian ja yleensäkin Euroopan historiaa kohtaan vaikuttaa suuresti siihen, miksi tällaiset bändit toimii muhun. On ihana, kun joku elvyttää perinteitä ja yrittää pitää niitä ihmisten mielessä ja tuntemina.

Tällä hetkellä mietityttää kovin myös lauantaiset bändit MTR:ssä, sillä päivä on melkoisen folk-vaikutteinen.  Katsotaan kuinka äijän käy - pari viikkoa aikaa päättää.

2 kommenttia:

  1. Myötätuuleen totta kai minun ja HQ:n kanssa!! :DD
    Ja joo, on pitänyt meikäpojankin tehdä jo kauan sitten esittely Eluveitiesta, mutta se on "jotenkin jäänyt"... Ehkä linkkaan tämän postauksen seuraavaan merkintään niin täältä voi sitten kiinnostuneet käydä lukemassa? :P

    VastaaPoista
  2. Dark Shadow: Linkkaa toki. Lauantai olis ainoa päivä, jolloin voisi jalkautua Helsinkiin shoppailemaan - koska kotiin on sunnuntaiyönä suoraan lähdettävä että kerkee töihin.. Siks vähän mietityttää, varmuudella päätös syntyy vasta paikan päällä. Kiitos kuitenki kutsusta, törmäillään siellä silti. Paitsi että kehenhän mä oon törmäilemässä, löytääkö teitä Facebookista etc?

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen