keskiviikko 17. elokuuta 2011

On laukussa hiekkaa vielä kesältä. / Tästä syksy vasta alkaa - Stella

Täällä kirjoittelee tänään lukiotaipaleensa aloittanut ihan fiiliksissä oleva naisimmeinen. Kävin kirjastossa koulun jälkeen odotellessa kaveriani ja päädyin kuin päädyinkin kahlaamaan levyhyllyä läpi. En omista yhtäkään Stellan levyä, koska mietitytti tilata levyjä joista ei tiedä kuin pari biisiä, mutta nyt voin kyllä sanoa että voisin tilata vaikka samantien kaikki näistä, jos jotakin muuta tilattavaa olisi.

Otin neljä levyä lainaan ja näitä kuunnellessa ymmärrän yhä uudestaan ja uudestaan miksi tää bändi iskee, vaikka niin kovin erilaista verrattuna musiikkiin jota normaalisti kuuntelen. Sanoitukset ovat aivan loistavia ja Marjan ääni on aivan upea. Vaikka biisi ei muuten kolahtaisikaan, sanoitukset ovat silti varmasti kohdillaan jokaisessa biisissä. Iskee valinnanvaikeus, kun ei tiedä mitä haluaisi kuunnella.


Tähän mennessä oon vain kuunnellut yksittäisiä biisejä eri levyiltä, mutta esimerkiksi uusimmalta Jokin on muuttumassa -levyltä oleva Vaaran Päällä on aivan mahtava. "Kun saan sinut syliini, en nimeäsi tiedä. Sua kannankin hassusti, en osaa sitä vielä." Tuo on vain yksi esimerkki hienoista ajatuksista, jollaisia löytyy 9 muusta kappaleesta levyltä. Ja kymmenistä biiseistä bändin historiassa.



Valikoin biisejä vaan satunnaisesti nimien perusteella ja rakastun yhä uudestaan. Saman levyn kutosraita, Tästä syksy vasta alkaa päätyi kuunteluun nimensä perusteella ja perusrallattelussa on taas parasta juurikin ne sanat. "Täysin uus, outo avaruus hetkessä akeaa, kun olet täällä."

Kuuntelun alla on myös yhtyeen toinen levy, Pelkääjän paikalla, josta löytyy useat viime syksynä kuuntelemani biisit, kuten Kultasiipi, Puolet sinusta ja Vie mua. Silti kuitenkin haluan mainita nyt erikseen Häävalssi-biisin. Oon kuullut tän aiemminkin, mutta en varmaan ollut ihan otollisimmassa fiiliksessä tämmöiselle musiikille, kun ei oikeen iskenyt. Nyt, kun kuuntelin ajatuksen kanssa ymmärrän monen kommentit siitä, miten tää vois tulla soimaan niiden häissä. Kuunnelkaapa nyt!



Stellan tahtoisin ehdottomasti nähdä livenä. Kerran oon kuitenkin livenä Stellaa kuunnellut. Niinan kanssa istuskeltiin nurmikolla keskellä kesää pohtien ettei tää oo Iisalmi ja kuunnellen Pistettä. Toivottavasti mullekin käypi vielä joskus tilaisuus nähdä tämä mahtava poppoo livenä, varsinkin festarivetoa hyvässä seurassa voisin kaipailla.. ;)

2 kommenttia:

  1. Asiaa! Liian moni ohittaa näin hienon bändin. Perjantaina kolmatta kertaa tänä kesänä livenä :3

    VastaaPoista
  2. Tosiaan! Eläpä kuule yhtään ruppee. :(

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen