perjantai 30. joulukuuta 2011

Odin ga oss suttung sitt mjød, det magiske mjød, det daglige brød. / Mjød - Kvelertak

Jos vuoteni pitäisi kuvata vain biiseillä, olisi se melkoisen vaativa suoritus. Helpompaa on kuitenkin pohtia, mitä stereoistani on pauhannut milloinkin. Pelkän ihmisen puolelta löytyykin vuoden 2010 samanmoinen ja pitää kyllä todeta, että on lista muuttunut monella tapaa. Pyrin siis kokoamaan sellaiset biisit, jotka ovat tämän vuoden puolella kerryttäneet rutkasti soittoja minun korvissani. Rustailen tata Norjan maalla, joten pyydan anteeksi, etten jaksa jokaista ä-kirjainta erikseen laiteilla oikeanlaiseksi, ö-kirjaimet puolestaan korvaan norjan vastaavalla ø-kirjaimella. Toivottavasti ei hirveasti vaikeuta lukemista..

Tammikuu
Forsaker - KatatoniaSain lopultakin riittavasti intoa tutustua tahan upeaan bandiin ja ostinkin joskus alku vuonna bandin uusimman levyn. Tama loytyy silta ja onkin minun lempibiiseja koko yhtyeelta. Toimii edelleen oikeaan mielentilaan! ;)



Helmikuu
Schneekönigin - BlutengelBlutengel jatkoi edellisen vuoden voittokulkuaan ja kyseinen biisi kolahti yha helmikuussakin, vaikka jo edellisen tallaisen postauksen loppupuolilla alkoi tamakin kappale esiintya.

Love Story - Taylor SwiftAinoaan kunnolla tuntemaani Taylorin kappaleeseen tutustuin jonkun leffan tiimoilta, jossa tama oli soundtrackina. Jos joku sattuu muistamaan missa leffassa tama on, nakatkaa minua silla tiedolla. Tama kolahti ja pyyhkiytyi pois maailmankartaltani yhta nopeaan tahtiin. En varmaan ole edes maaliskuun jalkeen tata kertaakaan kuullut. Muahha.

Satu Peikoista - KotiteollisuusTata kappaletta puolestani olen kylla rallatellut pitkin vuotta erinaisissa yhteyksissa. Satu peikoista on Kotiteollisuuden tuotannon parhaimpia biiseja jo ihan sanoitustensakin takia. Jos nyt olisin kotona, parin klikkauksen jalkeen muuten soisi kyseinen biisi!



Maaliskuu

Token of Time - EnsiferumEnsimmainen Ensiferum-show:ni paattyi tahan biisiin ja sita tulikin jumitettua maaliskuussa ihan kunnolla. "Token of Time is trusted in the hands of the chosen ones..." ja sita rataa.




Huhtikuu

Mökkitie - Arttu WiskariJoskus viime vuonna tullut Arttu Wiskarin Møkkitie -ralllatuksesta valtyin silloin melko hyvin, mutta alkukevaasta tulikin tata ihan urakalla jumitettua. Kappaleessa on ihanat sanat, mutta siihenpa se ihanuus sitten jaakin..

Needled 24/7 - Childen of BodomBodomin keikan jalkimainingeissa mieleen tullee eraskin tapahtuma, jolloin rallattalimme Niinan kanssa tata Citymarketin limppariosastolla ihan kunnolla, jolloin muutamien tyyppien paat kaantyivat silkasta kummastuksesta.. No mitapa muutakaan sita ollaan ku needled 24/7?
Mjød - KvelertakKeikkojen jalkimaininkien linja jatkuu, talla kertaa kyseessa kuitenkin sattuu olemaan eri bandi kuin minka keikasta puhutaan.. Oulun videoidun Sonatakekkereiden jalkeen suunnattiin tuttuun tapaan Jainalle yøksi. Siella sitten nama ystavanituttavani tutustuttivat minut Kvelertakiin, jonka levya tanaan muuten kaupassa hiplasin etta repikeepa siita!

"Odin ga oss
Suttung sitt mjød
Det magiske mjød
Det daglige brød"

Olipa siina sitten muuten yhistetty hienosti tama pv ja historia, koska kaytiin pyørahtamassa tanaan Vårt Daglige brødin edessa, koska there used to be a cd store, called Helvete.. Asiaan liittyen, norja on yllattavan helppoa ymmartaa kirjotettuna, mutta puhuttuna yhta hepreaa!
Mary-Lou - Sonata ArcticaAkustinen versio tasta on aivan kasittamattoman loistava. Oulun keikalla aivan tuntematon biisi iski taman neidin paakoppaan semmosella voimakkuudella, ettei ihan asken moista ole koettu. Edelleen erittain toimiva kappale, erityisesti akustisena.



Toukokuu

 Mermaid - AmorphisYhtyeen uusimman hengentuotoksen tullessa ulos eras kaverini innostui itse kuuntelemaan tata biisia. Koska tiedan kyseisen tyypin omaavan useimmiten erittain loistavan musiikkimaun eksyin itsekin youtubeen lisattyyn biisiin ja innostuin. Tamahan toimii. Vallan mainiosti jos nain saa sanoa. Kappale on The Beginning of Timesin parhaimpia yhakin.

Hei tie - Maija VilkkumaaKesaa odotellessa oli hyvaa aikaa tutustua vanhempiin kesarallatuksiin ja tama soikin ystavani Susannan yllatyssynttareilla siihen malliin, etta oli tainnut soittolistantekija tykastya kyseiseen kappaleeseen jo aiemmin.. Ai kukako sen soittolistan teki? Allekirjoittanut toki.

Nelisilmä - Jare&VilleGalle
 Kavastiin myos luokkamme kanssa viimeisella luokkaretkella ja muutaman luokkalaiseni soittoaani porautui kylla selkapiihin sen verran tehokkaasti, etta taman voi oikeasti jo laittaa taman kuun sound track -listalle..



Kesäkuu

Ferrum Aeternum - Ensiferum
Taman vuoden paras instrumentaalikappaleløytø løytyykin tasta kohtaa listaa. Mieleton introbiisi, melkeinpa kuulisin taman joka kerta tasta eteenpain Ensiferumin introna! En ole koskaan ollut erityisen instrumentaalibiisien rakastaja, mutta tama on kylla poikkeus. Llloistava biisi, sopivan mittainen ja ennen kaikkea ne soittimet!

Lepositeet - Turmion Katilot
Matkalla Myøtatuulirockiin pauhasi meikalaisen napeista jotakin erityisen loistavvaa, tunnelmaan virittavaa musaa. Tsek out jossei ole tuttu biisi, on nimittain varmaan yhtyeen paras!

Kähinää Krouvissa - Rytmihairiø
"Seitseman kuolemansyntia..." Eipa ole sen enempaa lisattavaa. Asiaan osalliset varmaankin tietavat. Sen verran voisi valaista, etta joku taisi kuulla lyriikat HIEMAN vaarin.

Leave me Alone - Pain
Kesatoiden teemabiisi! On kuulkaas melkoisen muikeaa raahautua ympari aukkua hirmuisen istutuskoneen ja taimikasan kanssa. Onneksi elama ei aina ole niin kurjaa, kun Painin uusin levy pauhaa kuulokkeista melkoisella volumella!



Heinäkuu

Cloud Connected - In Flames
In Flamesin loytaminen tapahtui heinakuun alussa, eraan lyhytaikaisen tuttavuuteni takia. Ei kolahda enaa oikeastaan, mutta heinakuussa tapahtui kylla kummia juttuja, kun tata ainakin 50 kertaa kuunteli eraalla leirilla, rupesi nimittain toimivaan. What?

Losing You - Dead By AprilSamaa sarjaa kuin edellinen. Ei kolahda nyt, homopoppia nauroin taman jo silloinkin olevan. Ja sitahan se on. Ainakin alku. Anteeksi.

Grottans Barn - Finntroll
Asiallisempaa matskua løytyykin taman nimikkeen alta. Itseasiassa lentokoneessa tanne tullessa kuuntelin viimeksi tata ja fiilistelin bandin luomaa mahtavaa tunnelmaa. Olisipa pitanyt nahda nama Myøtatuulirockissa, mutta faktahan oli se, etta selvittiin Kamppiinkin kyseisena lauantaipaivana vasta 18 illalla, kun oltiin saatu pahimmat pøhnat ja niskakivut hoidettua alta pois..

Ahmat Tulevat - Happoradio
Kuun loppuun sijoittuva Happoradion Qstockin keikka avasi ovet mulle erikoiseen maailmaan. Joskus sopivaan fiilikseen tama kyseinen viisu uppoaa edelleen. Musta taa on ainakin parempaa kun peruspoppi, sano muut mita sano.



Elokuu

Gone with the Sin - H.I.M.
Sudenjoiku - Korpiklaani
Molemmat yllaolevista liittyvat eraaseen iltaan, jota en nykyaan enaa miellellani muistele. Silti ne kuuluvat elokuulle joten onhan ne tahan laitettava.

Silkkii - JukkapoikaQstockin lauantaipaiva. Sopiva nousu. Pari kivaa tyyppia vieressa. Aurinko paistaa. Voiko muuta oikeasti toivoa? Nautin kylla siina vaiheessa ihan taysilla viela. Voi etta. Parasta.

 Valapatto - MokomaTama kappale sisaltaa pahimman vitutukseni ikina. Sita varten tama lieneekin tehty, etta on jotakin kuunneltavaa kun oikeasti vitutus vain pursuu ja pursuu. Hyva biisi, ei silla!

Her Last 5 Minutes - Sentenced
Tarvitseeko tata sitten puolestaan selittaa? Tama liittyy loppukuun paskaan oloon, mutta toisaalta myos aiempien vuosien tapahtumiin ja nain ollen biisi ei kuitenkaan tuo mulle mieleen vain paskoja muistoja.



Syyskuu
 Ja Genau - Megaherz
Tata yhtyetta en ole erityisemmin taaskaan kuunnellut. Tutustuin kiertoteitse juuri tahan kappaleeseen, jonka sanat ovat vahintaankin mielenkiintoiset. Huhhuh?

 Sampo - Amorphis
 Seinajoella kavin katsastamassa Amorphiksen toisen keikkani tana vuonna ja muistelen edelleen lampimasti kuinka vieressani seisseen pitkatukan kanssa tata hoilotimme yhteen aaneen. Terkkuja vaan sulle, jos joskus tata lukemaan paadyt!

Häävalssi - Stella
 Pianobiisi kolahti ensin Stellan esittamana. Aika pian kuitenkin innostuin itsekin tata pimputtelemaan ja nykyaan oikeastaan aina aloittelen soittosessioni talla biisilla. Toimii!


Lokakuu

Wish You Were Here - Avril LavigneVollotivolloti sanon mina. Tama liittyi muka kovastikin eraaseen jatkaan meidan koulusta.

Ystävä - Disease of the NationSe fiilis, kun hyvien ystavien kanssa rinnatusten tata laulat ja saat Migen pyørittelemaan paata. Muahhahha.

Dust Devils and Cosmic Storms - MyGRAINKeskikesan tuttavuus MyGRAIN jytisi loistavasti Teatrialla. Jainan kanssa tanssahdeltiin erasta laulajaa matkien tata biisia viela vaikka kuinka kauan jalkikateenkin. Teatrian keikka oli aivan taydellisyytta hipova meininkinsa osalta, eika ainakaan tassa biisissa se huonoimmillaan ollut! "SPINNING AROUUUND MAAI HEEED!"

Sinklars Visa - TyrIlman heittomerkkia nappaimiston takia. Raah. Eka biisi joka bandilta kolahti toimi myøs keikalla vallan loistavasti, jattaen muut biisit varjoonsa. Keikka ei kylla erityisen loistava ollut, mutta tama biisi kompensoi sita vallan mainiosti.




Marraskuu

Huuto - Moonsorrow
Yksi sana: mahtavuutta.

Nothing - Norther
Uudelleen innostumiseni Northeriin lahti liikkelle taman biisin osalta. Kovasti kuulema ystavani Miia oli tata minulle jossain vaiheessa kaupitellut, mutta pitihan se itse paasta loytamaan.. ;) Toimii muuten erittain lujaa edelleen!

Über den Horizon - BlutengelTamankin kappaleen kohdalla edellinen tarina on paikallaan, tyypin nimi vain muutettaisiin Oonaksi. Kevaalla 2011 kuunneltiin saksantunneilla levyraadissa hyvia biisuja, tamankin piti olla yksi niista. Eipa ollut, vaan Reich Mir die Hand, jonka video onkin sitten ihan jotakin muuta kuin koululuokkaan sopivaa, ihan vain minun ehdotuksesta. Puolustellaan sen verran, etta en ollut videota koskaan aiemmin katsonut. Tassa biisissa on tuttuun tapaan minua miellyttavat sanat ja myos industrialin muotoon puettu kappale jumittuu helposti paakoppaan soimaan, meh likes!
Turn Loose the Mermaids - Nightwish
Tata olenkin jo hehkuttanut. Loistavaa uutta Nightwishia, kiitos vuoden parhaasta levysta muuten.. ;)


Joulukuu

You Would Have Loved This - Tarja
Tan vuoden joululaululøytø. = <3.
Omen - Norther
Vuoden loppu alkaakin jo haamøttaa, viela loistavaakin loistavempi Northerin rakkaushømppa.

Jeg Feller - Burzum
Viimeiseksi laitetaankin monet yllattava ratkaisu. Tata ma olen vuoden viimeiset paivat huudattanut mp3:stani lentokoneessa ja paikan paalla taalla Norjassa. Kotia lahden sunnuntaina, joten eikohan viela siihen asti huudateta ihan kunnolla.

Toivottavasti taa oli ihan kivaa luettavaa, vaikka mua itseani hairitsee valtavasti tiettyjen kirjainten puuttuminen. Sain kuitenkin tehtya taman viela tan vuoden puolella, mika on kylla positiivista. Nahkaamme siis ensi vuonna,

Godt Nytt År!

2 kommenttia:

  1. Mitä helvettiä tuo Needled 24/7? :'DD Ihan joku In Your Face..

    -N

    VastaaPoista
  2. N: No tuotaa eikä ollu! Varmaan molempia kyllä.. :D

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen