keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen ja ikuisuutta kaipaa avoin mieli. / Sydämeeni Joulun Teen - JP Leppäluoto

Nyt kyllä melkein pääs käymään silleen, että oikeasti unohdin tehdä postauksen lauantaisesta Raskasta Joulua vedosta Mussiikkikeskukselle.. Eksyin luonnoksiin ja totesin siellä olevan muutamia muitakin postauksia kesken, joista ainakin yksi pitää vielä tälle vuodelle saada tehtyä. Tähän postaukseen täysin liittymättömänä lätkäisen kuvan ehkä maailman parhaimmista joulukortista, jonka pari päivää sitten sain. Tack Jainaa!


Jos totta puhutaan, nii mulla ei ole joulufiilistä, ei sitten yhtään, vaikka kuinka aina koulusta tullessani napsauttelen jouluvalot päälle ja kasailin sohvani nurkkaan tuttuun tapaan joululahjoja ja on kaiken maailman joulutähtiä sun muita joka puolella. Lukio tappaa joulufiiliksen, ku huomenna on vielä biologian koe ja sitten alkaa munkin joululoma siivouksen merkeissä. Palaillaan kuitenkin viikonloppuun ja erityisen loistavaan konserttielämykseen. Musta alkaa tuntua, että musta on tulossa vanha ku aina käyn jossain hemmetin konserttisaleissa. Eiköhän se kuitenkin loppuosiolla vuodesta korvata?

Lauantaina junailimme itsemme Tanjan kanssa Kuopioon lähinnä pohtimaan missäs sitä syötäisiin. Rahatkin jäivät sille reissulle, joten ei mitään normaalista poikkeavaa sekään. Musiikkikeskus oli todella tyylikäs rakennus, kenties hiukan ahdistavakin joka puolella olevien peilien tähden. Saliin mentiin yläkerrasta ja siellä jonkinnäköiset alkomahoolitarjoilutkin taisi olla? Eh?

Kierrettiin koko sali ja löydettiinkin omat paikat, the 1 ja the 2 laidasta varsin nopeasti. Siinä sitten rupateltiin ja moikkailtiin tuttuja ja keikan alkua odoteltiin. Me käymme joulun viettohon muuten kävi alkuun erityisen hyvin, sopivan railakas! Joululaulun tiesin kuulevani, mutta en kolmantena? JP:n ensimmäinen biisi, joten tulkinnasta jäi puuttumaan jonkin verran, vähän myöhäisempään settiin tämä nii meikäkin tykkäilee.



Kaiken kaikkiaan keikalla kuultiin niin vakiokamaa, ettei liene yllätys että Sylvia, Sydämeeni joulun teen, En etsi valtaa loistoa, Tonttu, Pieni rumpali, Oi jouluyö, Valkea joulu, Heinillä härkien, Nissepolkka, Varpunen, Petteri, Ilouutinen, Ave Maria ja Ensimmäinen joulu kuultiin. Sitten settiin oli otettu myös pari uutta biisiä; Tulkoon joulu ja Jouluksi kotiin.




Erityisesti muhun kolahti Pieni rumpali, josta en ole koskaan välittänyt. Olipa kuitenkin sen verran kovantasoinen sekoitelma Aholaa, Leppäluotoa, Salmelaa ja Hietalaa että tämmönen biisinvihaajakin saatiin käännytettyä melkein tykkäämään, mutta vain melkein. ;) No ei, paras veto keikalta, pakko myöntää. Tulkoon joulu oli myös ihana kuulla, sillä se onkin yksi omista lempijoululauluistani. Vanhoista myös Nisse toimi JP:n vetämänä kuten aina, puhumattakaan Marcon Ensimmäisestä joulusta, joka lopetti setin varsinaisen osuuden.



Täytyy kyllä kuitenkin kiitellä Marcon Jouluksi kotiin tulkintaa, joka oli semmoinen että meinasi melkein tippa linssiin tulla. Se herra kyllä osaa tulkita! Ilouutisessa, Nissessä ja Petterissä oli ainakin varsin mukavat yhteislaulelot seisaaltaan yleisössä, mutta Varpusen laulattaminen jäi vaisuksi.. Mikä ihmisillä on ettei edes toisella kerralla voi sitä laulaa mukana, promillet puuttuu? Lähinnä kuulee vain oman, nuotin vierestä menevän laulun, joka ei sinällään ole erityisen kivaa kuunneltavaa.



Kaiken kaikkiaan keikka oli loistava ja muusikot keikan jälkeen melkoisen sekaisin. "Aivan helvetin loistavaa" kuului monenkin suusta ja eräillä ei ollut edes sanoja kuvailla keikkaa. Nappisuoritus siis! Kunhan ensin saatiin muusikot rupatettua kävästiin myös vaihtamassa pari sanaa Marcon ja Tommin kanssa ja päädyttiin sitten vielä kuvaankin? Noh, onhan tuosta edellisestä varmaan pari vuotta aikaakin.


Oli kyllä sen verran mahtava keikka, että seuraavalle onkin tiedossa melkoisen kova paikka olla parempi. Ehkäpä vuodessa taas aika kultaa muistot ja on taas mukava lähteä tutun porukan leadaamalle keikalle. Tästä reissusta kuitenkin kiitos kuuluu Tanjalle ja hänen äidilleen, muusikoille ja arvon laulajillemme.

Muutenkin haluan kiitellä ihmisiä, jotka mun kanssa on keikoilla kierrelly ja minun vittuuntumisia kuunnellu ja tottakai teitä, jotka luette blogia. Teette tästä hommasta vaan niin paljon kivempaa, kommentoikaahan ahkerasti, että saan hyviä tekosyitä skipata koulujuttuja. Postausehdotuksia olisi myös kiva saada, koska alkaa omat ideat olla melkoisen loppu muutenkuin vain musiikki/bändiesittelypostausten tekemiseen..
Mitä kiinnostaisi nähdä, videopostauksia, levyarvosteluita, mun levyhyllyä?

Rustailkaahan tuohon alemmaksi!

4 kommenttia:

  1. En osaa sanoa muutak uin, et...IHANA MARCO :3

    VastaaPoista
  2. Hahaha tuo kortti näyttää jotenkin kärsineeltä:DD Ja joo hei kuulostaa mainiolta geigeltä!

    VastaaPoista
  3. Jaina: Se vähä otti hittiä, mutta jos totta puhutaan nii mun kone myöskin rääkkäs sitä..

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen