tiistai 8. toukokuuta 2012

Laske juoni juoksemahan, virka vippelehtämähän. Kullaista kujoa myöten, hopiaista tietä myöten. Jost`on sillat silkin pantu, sillat silkin, suot sametin. Veralla vetalät paikat, pahat paikat palttinalla! / Arcadia - Faun

Mulla olisi pari uutta bändiä esiteltävänä, kotimainen ja sveitsiläinen, mutta sitä ennen kehoittaisin jokaista klikkailemaan mielipidettä tuohon blogin laitaan spotify-linkkien vai youtube-linkkien postauksesta. Itse tulee kuunneltua todella vähän musiikkia youtubesta, mutta vielä vähemmän Spotifystä, mutta toisaalta sieltä pääsee paljon helpommin tutustumaan uusiin bändeihin ja biisit tullee ihan last fm:n astikin. Joten, sana on vapaa tämän postauksen kommenttiboksissa, jos jottain tullee mieleen asian tiimoilta.

Niin, no jos vain osaisin tehdä kyseisen kyselyn. En todellakaan löydä tästä uudistuneesta Bloggerista paikkaa, josta voin lisätä noita sivujuttuja, joten joku fiksumpi ihminen saisi auttaa minua. Vinkatkaahan jos on tietoa.. Kertokaa toki mielipiteenne edes kommenttiboksiin!

Jos tällä kertaa lähdetään folkkiteemalla liikkelle, tulee ensimmäisenä esittelyvuoroon sveitsiläinen 22-vuotias muusikko, jonka tuotos on kosketinpainotteista orkesterielementtejä sisältävää 'isoa' musiikkia goottityylisillä vivahteilla ja ihan perus folkkimenolla. Kolahtaa siis meikäläiseen aika lujaa! Kyseessä on komealla ulkonäölläkin kruunattu, seitsemän levyä julkaissut Adrian von Ziegler.


Nämä biisit on siis melko lyhkäisiä sävellyksiä, mutta toisaalta erityisesti datailun taustalle instrumentaaliset biisit sopivat enemmän kuin hyvin. Näissä on kuitenkin sitä folkkimenoa, jolle itse sytyn - ja kovasti!


Suomalaisista yhtyeistä otan esille Embassy of Silencen. Suoraan yhtyeen mikserisivuilta lainattua tekstiä: "Embassy Of Silence on Riihimäki-Helsinki - akselilta kotoisin oleva yhtye, jonka tarkoituksena on luoda omaperäistä, kaunista ja hyvällä tavalla kylmiä väreitä aiheuttavaa rockia metallivaikuttein. Melodinen tarttuvuus, mahtipontisuus ja kokeilunhalu ovat yhtyeen avainsanoja. Myös akustiset kitarat ovat huomattavassa roolissa EoS:in musiikissa." Voin allekirjoittaa tuon kokonaisuudessaan, mutta tahtoisin lisätä myös Ineksen upeat vokaalit tuohon kehulistaan. Ensimmäisenä kuulemani kappale oli Soulbroken, joka on edelleen uuden levyn suosikki. Myös muita kivoja kappaleita toki bändiltä löytyy, kuten Absinthe Eyes, Opium Words tai Baron Samedi. Mun on pakko myöntää, etten todellakaan arvannut kyseessä olevan pienehkö suomalainen bändi ensikuulemalla. Kyssyin kaverilta bändin kotimaata, ja yllätys oli vähintään suuri, kun vastaus kuului Suomi. Bändillä on jotenkin todella ammattimainen ote ja onnistuneet äänitykset. Korvia suorastaan hivelee! Tästä tulee hetkittäin kyllä mieleen erityisesti Within Temptation, mutta Baron Samedista myös hiukan Emilie Autumn, mutta yhtäläisyyttä on hankala saman tyylisessä musiikissa toki välttää. Baron Samedin yhteys selittynee Ineksen äänen vibralla?

Tähän loppuun haluan laittaa vielä unkarilaisen Faunin Arcadia-kappaleen, joka tosiaan on vedetty suomeksi. Järjetön aww-efekti tuli, kun saksalainen vaihtarimme Lena linkitti tän mulle. Vanhahtavat sanat on vain niin ah.



Oliko näistä bändeistä joku tuttu? Kolahtiko? Menikö vihattujen top-10 kärkeen?

2 kommenttia:

  1. Oi Embassy of Silence! Enpä ole pariin vuoteen kuunnellut säveltäkään bändin musiikkia, vaikka kävin katsomassa vuonna 2009 jopa pari keikkaa. Mun ehdoton suosikkibiisi on ja tulee aina olemaan Passion and Savagery, joka on _aivan _loistava. Kiitos muistutuksesta! Ja YouTube-linkit käy ainakin tälle, varsinkin jos ne tuossa tekstin seassa että voi kuunnella biisiä samalla lukiessaan tekstiä :)

    VastaaPoista
  2. Pitäisi varmaan itsekin kuunnella se. Luultavasti oon kyllä kuullukin, mutta ei mitään muistikuvaa millainen biisi on kysseessä. Asia pihvi sun osalta siis, kiitos mielipitteestä! :)

    VastaaPoista

Riitasointuja? Epävirettä? Ei virheettömyys ole täydellistä. // A.Hyyrynen